DEM KAN DU MØDE LILLE BOGDAG 2024

10 års jubilæum: Lille Bogdag 11.-12. maj på Johan Borups Højskole. Over 50 små forlag & tidsskrifter. Program følger

10 års jubilæum! En uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag. Slæng dig i gården, mød de fleste af de mindre, uafhængige danske skønlitterære forlag, køb bøger, hør oplæsninger og samtaler med bøgernes bagmænd – forfattere, oversættere, forlæggere osv. – drik en bajer, glo på en sky, lyt til en historie og hils på en bog.

Over 50 små forlag & tidsskrifter deltager og over 70 optrædende på scenen. For 5. gang uddeling af Asger Schnack-prisen.

FORLAG

Aleatorik
Stiftet 2017. En forskningsbaseret kontekst for orientering og afvikling samt et forlag, der tager udgangspunkt i den sproglige, politiske og planetariske situation.

Alias Forlag
Stiftet 2014. Forlagets niche er illustrerede bøger, både klassisk og nyt. Samlet sanseoplevelse gennem fine ord og billeder på godt papir.

A Mock Book
Stiftet 2019. A Mock Book er et forlag i tiden. Alle vores udgivelser taler ind i de igangværende planetariske omvæltninger.

Apuleius’ Æsel
Stiftet 2016. Udgiver primært skønlitteratur, især prosa, både dansk og oversat.

Arkiv for detaljer
Stiftet 2011. Holder af projekter med plads til at eksperimentere med sprog og format. Udgiver både dansk og nordisk litteratur, visuelle værker og tidsskriftet A Little Less Conversation (ALLC).

*[asterisk]
Stiftet 2002. Udgiver kunstbaserede og -relaterede bogudgivelser og løsbladstidsskriftet *.

Atlanten
Stiftet 2020. Et forlag i Aarhus, der arbejder i et flydende felt mellem faglitteratur og skønlitteratur.

Aurora Boreal
Stiftet 2015. Forlaget Aurora Boreal udgiver latinamerikansk litteratur på dansk.

Baggaardsbaroner
Stiftet 2014. Udgiver digtsamlinger, romaner og graphic novels, særligt af debutanter, altid under pseudonym.

Bangsbohave
Forlag tilknyttet Galleri Tom Christoffersen.

Basilisk
Stiftet 1983. Basilisk udgiver oversat skønlitteratur i Babelserien og ny dansk litteratur i Serie B.

Copenhagen Storytellers
Stiftet 2014. Har specialiseret sig i digtsamlinger med en fortælling og står bl.a. bag initiativer som digtsamleren.dk og diverse litterære scener i København.

Ekbátana
Stiftet 2013 af Christel Sunesen. Udgiver ny dansk litteratur og tværkunstneriske værker.

Forlaget Eksil og Verksmiðjan (færøske forlag)
We publish translations, gifted debutants and younger writers as well as important non-fictional books. Imprintet Verksmiðjan (Fabrikken) er styret af forfatter og oversætter Vónbjørt Vang, Begge forlag har flere indstillinger til Nordisk Råds Litteraturpris.

Em
Forlaget Em er stiftet af Vagn Remme, som også udgiver tidsskriftet uDkAnt.

Escho
Stiftet 2013. Pladeselskab, som i 2013 udvidede til også at være forlag. Udgiver prosa og lyrik, bl.a. Henrik Bjelke, Birgit Munch, T.S. Høeg og Preben Major Sørensen.

Etcetera
Stiftet 2012. Udgiver ny fransk litteratur på dansk, bl.a. Sylvie Bocqui, Célia Houdart og Véronique Ovaldé, og udgivet Edouard Louis’ anmelderroste Voldens historie.

Forlæns
Stiftet 2003. Ordløse tegneserier til de allermindste, illustrerede fagbøger i stort format til de lidt større børn samt grafiske romaner til unge og voksne.

Gladiator
Stiftet 2013. Gladiator udgiver den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi. Som rapporterer om nye opdagelser, andre erfaringer. Og som i en vis forstand har gjort arbejdet før os, flyttet grænserne for det normale, så vi ikke behøver at kæntre.

HiReader
Stiftet 2017. Vi udgiver dansk kvalitetslitteratur inden for alle genrer. Som uafhængigt forlag vil vi gerne være med til at præge den danske litteraturscene og ikke mindst sørge for, at litteraturens magiske verden bliver ved med at eksistere.

Hjulet
Stiftet 1976. Dansk-svensk forlag for især børnebøger og skønlitteratur fra Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Hoff & Poulsen
Stiftet 2015. Forlaget Hoff & Poulsen udgiver moderne og klassisk skønlitteratur.

Hurricane Publishing
Stiftet 2005. Hurricane Publishing udgiver artist books, digtsamlinger og alt derimellem.

Korridor
Stiftet 2010. Udgiver danske og udenlandske romaner, digtsamlinger, kortprosa og bogobjekter, bl.a. Tao Lin, Lise Harlev og Monia Sander, med stor opmærksomhed på det visuelle udtryk. Modtager af Sigvaldi-prisen 2021.

Kronstork
Stiftet 2010. Udgiver dansk skønlitteratur og lyrik, bl.a. Sternberg, Birgitte Krogsbøll og Rakel Haslund-Gjerring. Har siden 2011 været uafhængig bagmand bag tidsskriftet Slagtryk.

Læselyst
Stiftet 2020. Udgiver kvalitetslitteratur, hvad enten der er tale om bestsellers eller bøger med en smallere læserskare. Udgiver både skøn- og faglitteratur, både børne- og voksenlitteratur.

Melodika
Stiftet 2015. Siden 2003 pladeselskab og fra 2015 også forlag, der udgiver dansk skønlitteratur og lyrik. Små bøger af bl.a. Peter Laugesen, Birgitte Krogsbøll, Sternberg og Peter H. Olesen.

Mindspace
Stiftet 2009. Drives af Marianne Kølle. Forlaget udgiver kvalitetsbøger inden for filosofi og psykologi.

Multivers
Stiftet 1998. Udgiver fortrinsvis fagbøger, akademiske afhandlinger og monografier, fx om økonomi, filosofi, kunst og klassisk musik. Derudover oversat skønlitteratur af høj kvalitet, typisk klassikere.

OVO Press
Stiftet 2014. OVO press udgiver dansk samtidslitteratur og oversat litteratur inden for poesi, prosa, teori og aktivistiske tekster. Forlaget har udgivet bøger af bl.a. Eileen Myles, David Graeber, Frisk Flugt og Andreas Eckhardt-Læssøe.

Palomar
Stiftet 2015. Udgiver udenlandsk samtidslitteratur, primært fra italiensk og russisk.

Rebel With a Cause
Stiftet 2010. Rebel With a Cause udgiver modige fortællinger, der udfordrer og udforsker det skrevne ords mange muligheder for at formidle levet liv fra nye perspektiver.

Republik
Stiftet 2005. Udgiver primært skønlitterære danske og oversatte bøger, bl.a. de prisvindende forfattere NoViolet Bulawayo og Faïza Guéne.

RSS press
Stiftet 2017. SixtyEight Art Institute‘s independent publishing arm, co-founded and edited by the writer and art historian Christopher Sand-Iversen and artist Hugo Hopping. Aims to re-imagine the relationship between art, theory, and literature as a way of fostering critical discourse.

Rød Panda
Stiftet 2021. Udgiver bøger med afsæt i drømmene, fantasien og den gode historie. Bøger med plads til det anderledes, afprøvende og underfundige.

Screaming Books
Stiftet 2016. Satser på tekster, der kan og vil noget andet og mere end de fleste andre.

Sidste Århundrede
Stiftet 2015. Udgiver overset litteratur i dansk oversættelse, især inden for det excentriske, det monomane og det groteske.

SpacePoetry
Stiftet 1980. Forlaget Space Poetry, som også står bag Pist Protta og nu drives af Jesper Fabricius, har udgivet en række bøger: kunstkataloger, enkelte digtsamlinger og mere aparte bogobjekter.

Ti Vilde Heste
Stiftet i 2021. Udgiver oversættelser af oversete klassikere, genudgivelser af glemte kuriositeter fra arkiverne og nu og da spændende nyskrevne værker.

TSDK Forlag
Stiftet i 2018. Forlaget har særlig fokus på tyrkisk, kurdisk og andre indvandrergruppers kultur.

under garagen
Udgiver håndtrykte og håndsyede udgivelser. I konstellationen Noah-Ronja-Gustav spænder under garagen ret bredt, cirka fra Bonbon Land til Svalbard.

URO
Stiftet 2014. Et forlag for grafisk litteratur, som udgiver bøger, der bruger kombinationen af det tekstuelle og visuelle medie.

Æther Publishing
Stiftet 2010. Udgiver primært visuel litteratur og tegneserier samt den årlige tegneserieantologi, Manifest.

Økotopia
Stiftet 2023. Økotopia er et bogforlag med fokus på naturaktivisme, økologisk bevidsthed og politiske utopier i kampen mod de økologiske kriser og for en grøn, retfærdig fremtid.

TIDSSKRIFTER

Addenda
Stiftet 2015. Er dannet ud fra ideen om at skabe et forum for ny litteratur. Et tidsskrift som skal fungere som en kanal for al den gode litteratur, der bliver skrevet, men ikke udgivet i disse år.

Atlas Magasin
Stiftet 2010. ATLAS er et dansk samtidsmagasin, der udkommer løbende på nettet og af og til på print.

Kulturo
Stiftet 1994. Et temabåret tidsskrift for kunst, litteratur og politik. Udkommer to gange årligt.

Pist Protta
Et eksperiment med tidsskriftet som medie, hvor vi nogle gange er ovre i rent konceptuelle “artists books” udgivelser og andre gange mimer en mere normal kunsttidsskriftstil. Trykformer, indbinding, format m.m. skifter fra gang til gang.

Standart
Stiftet 1987 og er dermed et af Danmarks ældste litteraturtidsskrifter. STANDART præsenterer dansk og udenlandsk litteratur i anmeldelser, artikler, essays, interviews og klummer.

Trappe Tusind
Stiftet 2008. Et tidsskrift med litteraturen og litteraturvidenskaben som omdrejningspunkt. Udkommer to gange årligt.

Udkant
uDkAnt er et old school analogt tidsskrift i højkvalitetstryk og med god gedigen kvalitetslitteratur af kendte såvel som ukendte forfattere fra Danmark. uDkAnt udkommer fire gange om året og er på cirka firs sider pr. nummer.