Dem kan du møde 2019

Johan Borups Højskole, 25.+26. maj. 50 små forlag & tidsskrifter. Fri entre.

PROGRAM

Vi annoncerer løbende programmet på vores Facebook-begivenhed og her. De første afsløringer:

  • Tomas Espedal
  • Theresa Salomonsen
  • Peter Laugesen
  • BMS
  • Radiodrama af Akt1

FORLAG

Akt1
AKT1 er ny dansk og nordisk radiodramatik med Danmarks bedste instruktører, lydscenografer og skuespillere. Har produceret hørespil med bl.a. Ursula Andkjær Olsen, Ida Marie Hede og Daniel Dencik.

Apuleius’ Æsel
Stiftet 2016. Udgiver primært skønlitteratur, især prosa, både dansk og oversat.

Arena
Stiftet 1953, genopstod 1999. Udgiver danske og udenlandske digtsamlinger, romaner, novellesamlinger, kortprosasamlinger, essaystik og antologier. Arena er forfatternes forlag og er drevet nonprofit af en redaktion af forfattere og litterater.

Arkiv for detaljer
Stiftet 2011. Holder af projekter med plads til at eksperimentere med sprog og format. Udgiver både dansk og nordisk litteratur, visuelle værker og tidsskriftet A Little Less Conversation (ALLC).

Asger Schnacks Forlag
Stiftet 2014. Udgiver primært anerkendte danske forfattere som Pia Juul, Peter Laugesen, Marianne Larsen og Eske K. Matthiesen.

Forlaget Aurora Boreal
Stiftet 2015. Forlaget Aurora Boreal udgiver latinamerikansk litteratur på dansk.

Baggaardsbaroner
Stiftet 2014. Udgiver digtsamlinger, romaner og graphic novels, særligt af debutanter, altid under pseudonym.

Basilisk
Basilisk udgiver oversat skønlitteratur og bl.a. tidsskriftet Banana Spli

Batzer & Co
Stiftet 1997. Udgiver klassikere og nye forfattere, bl.a. nobelprisvinderne Imre Kertész, Hertha Müller og Mo Yan. Udgiver også Per Petterson, Kjell Westö og Jon Fosse, som alle har fået Nordisk Råds Litteraturpris.

Brændpunkt
Stiftet 2015. Forlaget Brændpunkt fokuserer på den gode historie og prioriterer den kunstneriske og sproglige kvalitet.

Calibat
Stiftet 2013. Udgiver indenfor de fantastiske genrer: Fantasy, horror, scifi og hybrider. Laver først og fremmest bøger og tegneserier til børn og unge, men også udgivelser, der appellerer på tværs af aldersgrupper og et ældre publikum.

Copenhagen Storytellers
Stiftet 2014. Har specialiseret sig i digtsamlinger med en fortælling og står bl.a. bag initiativer som digtsamleren.dk og diverse litterære scener i København.

Det københavnske forlag Cris & Guldmann
Et lille forlag etableret i 2012, der udgiver noget tekst. Står også bag avisen Københavnske Istidende.

Det Poetiske Bureaus Forlag
Stiftet 2005. Udgiver ældre og nyere litterære klassikere samt ny dansk lyrik og prosa, bl.a. serierne Bureauets Lommebibliotek og Bureauets Klassikerbibliotek.

Ekbátana
Stiftet 2013. Udgiver ny dansk litteratur, tværkunstneriske værker og fagbøger om litteratur, kunst og kultur samt antologiserien OEHL med nye tekster af bl.a. Jørgen Leth, Morten Søndergaard og Pia Tafdrup.

Escho
Stiftet 2013. Pladeselskab, som i 2013 udvidede til også at være forlag. Udgiver prosa og lyrik, bl.a. Henrik Bjelke, Birgit Munch, T.S. Høeg og Preben Major Sørensen.

Etcetera
Stiftet 2012. Udgiver ny fransk litteratur på dansk, bl.a. Sylvie Bocqui, Célia Houdart og Véronique Ovaldé, og udgivet Edouard Louis’ anmelderroste Voldens historie.

Forening for Boghaandværk
Forening for Boghaandværk blev stiftet i 1888 til formål at udbrede kendskab i bogens fremstilling samt at fremme kvaliteten med hensyn til form, funktion og udførelse.

Forår
Stiftet 2018. Udgivelsesprofilen er baseret på værker, der afspejler samfundet. Den litteratur, vi udgiver, skal gerne ville sin samtid et eller andet – om det så er den kontroversielle børnebog med en skarp vinkel eller den smalle digtsamling med lækre ordspil. Genren er ikke den vigtigste for os – det vigtigste er god litteratur.

Fuglekøjen
Fuglekøjen er et mikroforlag beliggende på Fanø. Forlaget udgiver lyrik og prosa, kunst- og børnebøger med (ud)kant – udgivelser som gerne må befinde sig i sprækkerne mellem de etablerede genrer.

Gladiator
Gladiator udgiver den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi. Som rapporterer om nye opdagelser, andre erfaringer. Og som i en vis forstand har gjort arbejdet før os, flyttet grænserne for det normale, så vi ikke behøver at kæntre.

Hoff & Poulsen
Stiftet 2015. Forlaget Hoff & Poulsen udgiver moderne og klassisk skønlitteratur.

Hurricane Publishing
Stiftet 2005. Hurricane Publishing udgiver artist books, digtsamlinger og alt derimellem.

Korridor
Stiftet 2010. Udgiver danske og udenlandske romaner, digtsamlinger, kortprosa og bogobjekter, bl.a. Tao Lin, Lise Harlev og Monia Sander, med stor opmærksomhed på det visuelle udtryk.

Krabbesholm
Stiftet 2000 som forlag. Har udgivet bl.a. Schadeserien, der fokuserer på aktivistisk litteratur, og hvor bøgerne bliver produceret på egen risoprinter i samarbejde med forfatterne og højskolens elever. Uddeler ligeledes Schadeprisen på 100.000 kr. til litteratur, der har et tværæstetisk ærinde.

Kronstork
Stiftet 2010. Udgiver dansk skønlitteratur og lyrik, bl.a. Sternberg, Birgitte Krogsbøll og Rakel Haslund-Gjerring. Har siden 2011 været uafhængig bagmand bag tidsskriftet Slagtryk.

Laboratoriet for Æstetik & Økologi
Laboratory for Aesthetics and Ecology is a multidisciplinary platform for planetary becoming.

LESEN
LESEN oversætter+udgiver kvalitetslitteratur, vi selv elsker. Mest norsk, mest kvinder. For nu.

Multivers
Stiftet 1998. Forlaget har tre hovedområder: Multivers Fagbøger, Multivers Academic og Multivers Fiktion. Sidstnævnte er med skønlitteratur, biografier og erindringer, bl.a. Bert Brecht, Carel Capek, Dante, John Fellow, Goethe, Leif Hasle, Henrik S. Holck, Carl Nielsen, Petrarca og Marcel Proust.

OVO Press
Stiftet 2014. OVO press udgiver dansk samtidslitteratur og oversat litteratur inden for poesi, prosa, teori og aktivistiske tekster. Forlaget har udgivet bøger af bl.a. Eileen Myles, David Graeber, Frisk Flugt og Andreas Eckhardt-Læssøe.

Palomar
Stiftet 2015. Udgiver udenlandsk samtidslitteratur, primært fra italiensk og russisk, bl.a. Michela Murgia, Accabadora, og nobelprisvinderen Svetlana Aleksijevitj, Krigen har ikke et kvindeligt ansigt og Secondhand-tid.

Politisk Revy
Stiftet 1963 som tidsskrift, siden 1987 kun bogforlag. Udgiver lidt skønlitteratur, også lyrik, dansk og oversat, (fransk) filosofi, psykologi, tegneserier, fotografi og kunst samt politiske samfundsanalyser.

Rebel With a Cause
Rebel With a Cause udgiver modige fortællinger, der udfordrer og udforsker det skrevne ords mange muligheder for at formidle levet liv fra nye perspektiver.

Republik
Stiftet 2005. Udgiver primært skønlitterære danske og oversatte bøger, bl.a. de prisvindende forfattere NoViolet Bulawayo og Faïza Guéne.

Roulette Russe
Stiftet 2016. Et mikroforlag, som udgiver kunstbøger.

Sidste Århundrede
Stiftet 2015. Udgiver overset litteratur i dansk oversættelse, især inden for det excentriske, det monomane og det groteske.

Silkefyret
Stiftet 2016. Kunstfærdige udgivelser i to serier: Silkeserien, der er håndlavede bøger med danske forfattere, og Metamorphorsis-serien, der er oversat litteratur.

Sisyfos
Stiftet 2010. Sisyfos udgiver europæisk litteratur, med særlig opmærksomhed over for central- og østeuropæisk litteratur, herunder litteratur fra Balkan. Der satses på den æstetisk-formelt bevidste litteratur gerne med politisk eller socialhistorisk interesse.

Skjødt Forlag
Stiftet 2006. Skjødt forlag er et lille nicheforlag, der udgiver spansksproget kvalitetslitteratur i dansk oversættelse.

Torgaard
Stiftet 2008. Udgiver primært oversættelser af færøsk og islandsk litteratur, bl.a. Gyrðir Elíasson, Jóanes Nielsen og Tóroddur Poulsen, og også svensk og norsk og enkelte danske originaludgivelser.

URO
Stiftet 2014. Et forlag for grafisk litteratur, som udgiver bøger, der bruger kombinationen af det tekstuelle og visuelle medie.

Vandkunsten
Forlaget Vandkunsten udgiver klassikere og bøger om bl.a. arkitektur, kunsthistorie og design, foruden biografier og erindringer.

Vild Maskine
Stiftet 2014. Udgiver dansk og udenlandsk skønlitteratur, biografier/selvbiografier og børne- og ungdomslitteratur.

Virkelig
Stiftet 2011. Udgiver primært oversat litteratur og arbejder serielt med sine udgivelser, bl.a. i skriftserien Bestiarium, hvor gamle og nye tekster kombineres på tværs af genrebetegnelser og litteraturhistoriske skel.

TIDSSKRIFTER

Atlas Magasin
Stiftet 2010. ATLAS er et dansk samtidsmagasin, der udkommer løbende på nettet og af og til på print.

Kulturo
Stiftet 1994. Et temabåret tidsskrift for kunst, litteratur og politik. Udkommer to gange årligt.

Reception
Stiftet 1991. Et tidsskrift for nordisk litteratur med faglige artikler, interviews og kunstneriske og skønlitterære bidrag. Udkommer to gange årligt.

Trappe Tusind
Stiftet 2008. Et tidsskrift med litteraturen og litteraturvidenskaben som omdrejningspunkt. Udkommer to gange årligt.

Vagant
Vagant er et tidsskrift om litteratur, kunst, film, idéer og samtidsdebat. På vagant.no publiceres jævnligt eksklusivt indhold på alle de skandinaviske sprog. Papirudgaven udkommer fire gange om året.

Victor B. Andersens Maskinfabrik
Et eksperimenterende dansk tværkunstnerisk tidsskrift, der udkom første gang i 1975.