Dem kan du møde Lille Bogdag 2021

Lille Bogdag 2021 25.-26. september på Johan Borups Højskole. 50 små forlag & tidsskrifter. Fri entre.

PROGRAM

Vi annoncerer løbende programmet på vores Facebook-begivenhed og her.

FORLAG

Apuleius’ Æsel
Stiftet 2016. Udgiver primært skønlitteratur, især prosa, både dansk og oversat.

Arkiv for detaljer
Stiftet 2011. Holder af projekter med plads til at eksperimentere med sprog og format. Udgiver både dansk og nordisk litteratur, visuelle værker og tidsskriftet A Little Less Conversation (ALLC).

Asger Schnacks Forlag
Stiftet 2014. Udgiver primært anerkendte danske forfattere som Pia Juul, Peter Laugesen, Marianne Larsen og Eske K. Matthiesen.

Forlaget *[asterisk]
Stiftet 2002. Udgiver kunstbaserede og -relaterede bogudgivelser og løsbladstidsskriftet *.

Forlaget Aurora Boreal
Stiftet 2015. Forlaget Aurora Boreal udgiver latinamerikansk litteratur på dansk.

Baggaardsbaroner
Stiftet 2014. Udgiver digtsamlinger, romaner og graphic novels, særligt af debutanter, altid under pseudonym.

Batzer & Co
Stiftet 1997. Udgiver klassikere og nye forfattere, bl.a. nobelprisvinderne Imre Kertész, Hertha Müller og Mo Yan. Udgiver også Per Petterson, Kjell Westö og Jon Fosse, som alle har fået Nordisk Råds Litteraturpris.

Brændpunkt
Stiftet 2015. Forlaget Brændpunkt fokuserer på den gode historie og prioriterer den kunstneriske og sproglige kvalitet.

Copenhagen Storytellers
Stiftet 2014. Har specialiseret sig i digtsamlinger med en fortælling og står bl.a. bag initiativer som digtsamleren.dk og diverse litterære scener i København.

Det københavnske forlag Cris & Guldmann
Et lille forlag etableret i 2012, der udgiver noget tekst. Står også bag avisen Københavnske Istidende.

Det Poetiske Bureaus Forlag
Stiftet 2005. Udgiver ældre og nyere litterære klassikere samt ny dansk lyrik og prosa, bl.a. serierne Bureauets Lommebibliotek og Bureauets Klassikerbibliotek.

EC Edition
Stiftet 2009. Et uafhængigt forlag, der udgiver faglitterære og skønlitterære trykte bøger og ebøger, som vi vurderer er unikke.

Ekbátana
Stiftet 2013. Udgiver ny dansk litteratur, tværkunstneriske værker og fagbøger om litteratur, kunst og kultur samt antologiserien OEHL med nye tekster af bl.a. Jørgen Leth, Morten Søndergaard og Pia Tafdrup.

Emeritus Books
Stiftet 2014. Et forlag med en profil, der koncentrerer sig om lyrikken – og en erklæret idé om at være spydsspids og vise bredde i moderne dansk lyrik.

Epilog forlag
Epilog forlag er oprettet juni 2019 af Claus Clausen, som også for 45 år siden grundlagde forlaget Tiderne Skifter. Epilog er som navnet angiver en epilog i kølvandet på Tiderne Skifter, ikke en fortsættelse men en efterskrift.

Escho
Stiftet 2013. Pladeselskab, som i 2013 udvidede til også at være forlag. Udgiver prosa og lyrik, bl.a. Henrik Bjelke, Birgit Munch, T.S. Høeg og Preben Major Sørensen.

Etcetera
Stiftet 2012. Udgiver ny fransk litteratur på dansk, bl.a. Sylvie Bocqui, Célia Houdart og Véronique Ovaldé, og udgivet Edouard Louis’ anmelderroste Voldens historie.

Forening for Boghaandværk
Forening for Boghaandværk blev stiftet i 1888 til formål at udbrede kendskab i bogens fremstilling samt at fremme kvaliteten med hensyn til form, funktion og udførelse.

Forår
Stiftet 2018. Udgivelsesprofilen er baseret på værker, der afspejler samfundet. Den litteratur, vi udgiver, skal gerne ville sin samtid et eller andet – om det så er den kontroversielle børnebog med en skarp vinkel eller den smalle digtsamling med lækre ordspil. Genren er ikke den vigtigste for os – det vigtigste er god litteratur.

Fuglekøjen
Fuglekøjen er et mikroforlag beliggende på Fanø. Forlaget udgiver lyrik og prosa, kunst- og børnebøger med (ud)kant – udgivelser som gerne må befinde sig i sprækkerne mellem de etablerede genrer.

Gladiator
Gladiator udgiver den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi. Som rapporterer om nye opdagelser, andre erfaringer. Og som i en vis forstand har gjort arbejdet før os, flyttet grænserne for det normale, så vi ikke behøver at kæntre.

Harpyie
Stiftet 2019. Forlaget Harpyies udgivelsesprofil består af værker, der har et mellemværende med sin omverden og er sin egen form bevidst. Her er der plads til det viltre og vovede, det eksperimenterende og kritiske, det skønne og ulækre, det provokerende og sansende.

Forlaget Hjulet
Stiftet 1976. Dansk-svensk forlag for især børnebøger og skønlitteratur fra Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Hurricane Publishing
Stiftet 2005. Hurricane Publishing udgiver artist books, digtsamlinger og alt derimellem.

Katolysisk
Stiftet 2012. Vi specialiserer os i at producere 100% håndlavede bøger, udgivet i ganske små, nummererede oplag. Vi prioriterer kvaliteten af materialer og et originalt grafisk såvel som fysisk udtryk således, at den enkelte fysiske bog bliver et kunstværk i sig selv.

Korridor
Stiftet 2010. Udgiver danske og udenlandske romaner, digtsamlinger, kortprosa og bogobjekter, bl.a. Tao Lin, Lise Harlev og Monia Sander, med stor opmærksomhed på det visuelle udtryk.

Kronstork
Stiftet 2010. Udgiver dansk skønlitteratur og lyrik, bl.a. Sternberg, Birgitte Krogsbøll og Rakel Haslund-Gjerring. Har siden 2011 været uafhængig bagmand bag tidsskriftet Slagtryk.

Longetti
Stiftet 2019. Udgiver korte tekster; saftige essays, fagtekster, flash-fiction og noveller i håndlavede publikationer på dansk og engelsk.

Melodika
Melodika har været i verden siden 2003 som pladeselskab, men er nu også et forlag. Peter H. Olesen er redaktør og korrektør og står for formidlingen til omverdenen, Michael Lund er chefdesigner og står for den grafiske formgivning af bøgerne.

Multivers
Stiftet 1998. Forlaget har tre hovedområder: Multivers Fagbøger, Multivers Academic og Multivers Fiktion. Sidstnævnte er med skønlitteratur, biografier og erindringer, bl.a. Bert Brecht, Carel Capek, Dante, John Fellow, Goethe, Leif Hasle, Henrik S. Holck, Carl Nielsen, Petrarca og Marcel Proust.

OVO Press
Stiftet 2014. OVO press udgiver dansk samtidslitteratur og oversat litteratur inden for poesi, prosa, teori og aktivistiske tekster. Forlaget har udgivet bøger af bl.a. Eileen Myles, David Graeber, Frisk Flugt og Andreas Eckhardt-Læssøe.

Palomar
Stiftet 2015. Udgiver udenlandsk samtidslitteratur, primært fra italiensk og russisk, bl.a. Michela Murgia, Accabadora, og nobelprisvinderen Svetlana Aleksijevitj, Krigen har ikke et kvindeligt ansigt og Secondhand-tid.

Politisk Revy
Stiftet 1963 som tidsskrift, siden 1987 kun bogforlag. Udgiver lidt skønlitteratur, også lyrik, dansk og oversat, (fransk) filosofi, psykologi, tegneserier, fotografi og kunst samt politiske samfundsanalyser.

Republik
Stiftet 2005. Udgiver primært skønlitterære danske og oversatte bøger, bl.a. de prisvindende forfattere NoViolet Bulawayo og Faïza Guéne.

Rebel With a Cause
Rebel With a Cause udgiver modige fortællinger, der udfordrer og udforsker det skrevne ords mange muligheder for at formidle levet liv fra nye perspektiver.

Rod&Co
Stiftet 2012. Udgiver primært oversat skønlitteratur, især øst- og centraleuropæisk litteratur, samt serien Edition Dansk med ny dansk litteratur.

Sidste Århundrede
Stiftet 2015. Udgiver overset litteratur i dansk oversættelse, især inden for det excentriske, det monomane og det groteske.

Sisyfos
Stiftet 2010. Sisyfos udgiver europæisk litteratur, med særlig opmærksomhed over for central- og østeuropæisk litteratur, herunder litteratur fra Balkan. Der satses på den æstetisk-formelt bevidste litteratur gerne med politisk eller socialhistorisk interesse.

Skjødt Forlag
Stiftet 2006. Skjødt forlag er et lille nicheforlag, der udgiver spansksproget kvalitetslitteratur i dansk oversættelse.

SpacePoetry
Stiftet 1980. Forlaget Space Poetry, som også står bag Pist Protta og nu drives af Jesper Fabricius, har udgivet en række bøger: kunstkataloger, enkelte digtsamlinger og mere aparte bogobjekter.

Torgard
Stiftet 2008. Udgiver primært oversættelser af færøsk og islandsk litteratur, bl.a. Gyrðir Elíasson, Jóanes Nielsen og Tóroddur Poulsen, og også svensk og norsk og enkelte danske originaludgivelser.

URO
Stiftet 2014. Et forlag for grafisk litteratur, som udgiver bøger, der bruger kombinationen af det tekstuelle og visuelle medie.

Vandkunsten
Forlaget Vandkunsten udgiver klassikere og bøger om bl.a. arkitektur, kunsthistorie og design, foruden biografier og erindringer.

Vilde dyr
Stiftet 2015. På Vilde Dyr kan vi lide det skæve, det sjove og det alvorlige. Vi kan især godt lide bøger der tager børn alvorligt.

Virkelig
Stiftet 2011. Udgiver primært oversat litteratur og arbejder serielt med sine udgivelser, bl.a. i skriftserien Bestiarium, hvor gamle og nye tekster kombineres på tværs af genrebetegnelser og litteraturhistoriske skel.

Æther Publishing
Stiftet 2010. Udgiver primært visuel litteratur og tegneserier samt den årlige tegneserieantologi, Manifest.

TIDSSKRIFTER

Pist Protta
Et eksperiment med tidsskriftet som medie, hvor vi nogle gange er ovre i rent konceptuelle “artists books” udgivelser og andre gange mimer en mere normal kunsttidsskriftstil. Trykformer, indbinding, format m.m. skifter fra gang til gang.

Trappe Tusind
Stiftet 2008. Et tidsskrift med litteraturen og litteraturvidenskaben som omdrejningspunkt. Udkommer to gange årligt.

Udkant
uDkAnt er et old school analogt tidsskrift i højkvalitetstryk og med god gedigen kvalitetslitteratur af kendte såvel som ukendte forfattere fra Danmark. uDkAnt udkommer fire gange om året og er på cirka firs sider pr. nummer.