Dem kan du møde Lille Bogdag 2022

Lille Bogdag 28.-29. maj på Johan Borups Højskole. Over 40 små forlag & tidsskrifter. Fri entre. Program følger

Lille Bogdag for 7. gang! En uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag. Slæng dig i gården, mød de fleste af de mindre, uafhængige danske skønlitterære forlag, køb bøger, hør oplæsninger og samtaler med bøgernes bagmænd – forfattere, oversættere, forlæggere osv. – drik en bajer, glo på en sky, lyt til en historie og hils på en bog. Over 40 små forlag & tidsskrifter deltager.

FORLAG

Aleatorik
Stiftet 2017. En forskningsbaseret kontekst for orientering og afvikling samt et forlag, der tager udgangspunkt i den sproglige, politiske og planetariske situtation.

Arkiv for detaljer
Stiftet 2011. Holder af projekter med plads til at eksperimentere med sprog og format. Udgiver både dansk og nordisk litteratur, visuelle værker og tidsskriftet A Little Less Conversation (ALLC).

Asger Schnacks Forlag
Stiftet 2014. Udgiver primært anerkendte danske forfattere som Pia Juul, Peter Laugesen, Marianne Larsen og Eske K. Matthiesen. Modtager af Sigvaldi-prisen 2020.

*[asterisk]
Stiftet 2002. Udgiver kunstbaserede og -relaterede bogudgivelser og løsbladstidsskriftet *.

Aurora Boreal
Stiftet 2015. Forlaget Aurora Boreal udgiver latinamerikansk litteratur på dansk.

Baggaardsbaroner
Stiftet 2014. Udgiver digtsamlinger, romaner og graphic novels, særligt af debutanter, altid under pseudonym.

Copenhagen Storytellers
Stiftet 2014. Har specialiseret sig i digtsamlinger med en fortælling og står bl.a. bag initiativer som digtsamleren.dk og diverse litterære scener i København.

Det københavnske forlag Cris & Guldmann
Stiftet 2012. Et lille forlag, der udgiver noget tekst. Står også bag avisen Københavnske Istidende.

Det Poetiske Bureaus Forlag
Stiftet 2005. Udgiver ældre og nyere litterære klassikere samt ny dansk lyrik og prosa, bl.a. serierne Bureauets Lommebibliotek og Bureauets Klassikerbibliotek.

Ekbátana
Stiftet 2013 af Christel Sunesen. Udgiver ny dansk litteratur og tværkunstneriske værker.

Em
Forlaget Em er stiftet af Vagn Remme, som også udgiver tidsskriftet uDkAnt.

Emeritus Books
Stiftet 2014. Et forlag med en profil, der koncentrerer sig om lyrikken – og en erklæret idé om at være spydsspids og vise bredde i moderne dansk lyrik.

Epilog forlag
Stiftet 2019. Epilog forlag er oprettet af Claus Clausen, som også for 45 år siden grundlagde forlaget Tiderne Skifter. Epilog er som navnet angiver en epilog i kølvandet på Tiderne Skifter, ikke en fortsættelse men en efterskrift.

Escho
Stiftet 2013. Pladeselskab, som i 2013 udvidede til også at være forlag. Udgiver prosa og lyrik, bl.a. Henrik Bjelke, Birgit Munch, T.S. Høeg og Preben Major Sørensen.

Etcetera
Stiftet 2012. Udgiver ny fransk litteratur på dansk, bl.a. Sylvie Bocqui, Célia Houdart og Véronique Ovaldé, og udgivet Edouard Louis’ anmelderroste Voldens historie.

Forening for Boghaandværk
En dansk forening stiftet i 1888 og uddeler hvert år Årets Bedste Bogarbejde. Foreningen udbreder kendskab til bogens fremstilling samt fremmer kvaliteten med hensyn til form, funktion og udførelse.

Fuglekøjen
Fuglekøjen er et mikroforlag, som udgiver lyrik og prosa, kunst- og børnebøger – udgivelser som gerne må befinde sig i sprækkerne mellem de etablerede genrer.

Gladiator
Stiftet 2013. Gladiator udgiver den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi. Som rapporterer om nye opdagelser, andre erfaringer. Og som i en vis forstand har gjort arbejdet før os, flyttet grænserne for det normale, så vi ikke behøver at kæntre.

Hjulet
Stiftet 1976. Dansk-svensk forlag for især børnebøger og skønlitteratur fra Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Hurricane Publishing
Stiftet 2005. Hurricane Publishing udgiver artist books, digtsamlinger og alt derimellem.

Klara W.
Stiftet i 2020. Udgiver modig, nyskabende og overset skønlitteratur oversat til dansk.

Korridor
Stiftet 2010. Udgiver danske og udenlandske romaner, digtsamlinger, kortprosa og bogobjekter, bl.a. Tao Lin, Lise Harlev og Monia Sander, med stor opmærksomhed på det visuelle udtryk. Modtager af Sigvaldi-prisen 2021.

Kosmos
Et uafhængigt forlag, der fokuserer på udgivelser af en høj kvalitet inden for science fiction.

Kronstork
Stiftet 2010. Udgiver dansk skønlitteratur og lyrik, bl.a. Sternberg, Birgitte Krogsbøll og Rakel Haslund-Gjerring. Har siden 2011 været uafhængig bagmand bag tidsskriftet Slagtryk.

Novellix
Stiftet 2019 i Danmark. Novellix udgiver små bøger med én novelle i hver bog.

OVO Press
Stiftet 2014. OVO press udgiver dansk samtidslitteratur og oversat litteratur inden for poesi, prosa, teori og aktivistiske tekster. Forlaget har udgivet bøger af bl.a. Eileen Myles, David Graeber, Frisk Flugt og Andreas Eckhardt-Læssøe.

Palomar
Stiftet 2015. Udgiver udenlandsk samtidslitteratur, primært fra italiensk og russisk.

Rebel With a Cause
Stiftet 2010. Rebel With a Cause udgiver modige fortællinger, der udfordrer og udforsker det skrevne ords mange muligheder for at formidle levet liv fra nye perspektiver.

Republik
Stiftet 2005. Udgiver primært skønlitterære danske og oversatte bøger, bl.a. de prisvindende forfattere NoViolet Bulawayo og Faïza Guéne.

Sidste Århundrede
Stiftet 2015. Udgiver overset litteratur i dansk oversættelse, især inden for det excentriske, det monomane og det groteske.

Sort Kat
Udgiver oversete og glemte perler, men også helt nye titler inden for både voksen- og børnelitteraturen. Bag forlaget står mor og datter, Mette og Cecilie Egerod.

SpacePoetry
Stiftet 1980. Forlaget Space Poetry, som også står bag Pist Protta og nu drives af Jesper Fabricius, har udgivet en række bøger: kunstkataloger, enkelte digtsamlinger og mere aparte bogobjekter.

Spring
Forlaget Spring har siden 1992 udgivet det videnskabelige tidsskrift SPRING og siden 1995 udgivet videnskabelige og skønlitterære værker.

Ti vilde heste
Stiftet i 2016. Udgiver oversættelser af oversete klassikere, genudgivelser af glemte kuriositeter fra arkiverne og nu og da spændende nyskrevne værker.

Tredje september
Stiftet 2017. Tredje september er et lille forlag for dansk og oversat litteratur og er drevet af Frede Gregersen, Gustav Valdemar Strange og Johan Hedegaard.

TSDK Forlag
Stiftet i 2018. Forlaget har særlig fokus på tyrkisk, kurdisk og andre indvandrergruppers kultur.

URO
Stiftet 2014. Et forlag for grafisk litteratur, som udgiver bøger, der bruger kombinationen af det tekstuelle og visuelle medie.

Vandkunsten
Stiftet 2003. Forlaget Vandkunsten udgiver klassikere og bøger om bl.a. arkitektur, kunsthistorie og design, foruden biografier og erindringer.

Vild Maskine
Stiftet 2014. Udgiver dansk og udenlandsk skønlitteratur, biografier/selvbiografier og børne- og ungdomslitteratur.

Virkelig
Stiftet 2011. Udgiver primært oversat litteratur og arbejder serielt med sine udgivelser, bl.a. i skriftserien Bestiarium, hvor gamle og nye tekster kombineres på tværs af genrebetegnelser og litteraturhistoriske skel. Modtager af Sigvaldi-prisen 2021.

Æther Publishing
Stiftet 2010. Udgiver primært visuel litteratur og tegneserier samt den årlige tegneserieantologi, Manifest.

TIDSSKRIFTER

Pist Protta
Et eksperiment med tidsskriftet som medie, hvor vi nogle gange er ovre i rent konceptuelle “artists books” udgivelser og andre gange mimer en mere normal kunsttidsskriftstil. Trykformer, indbinding, format m.m. skifter fra gang til gang.

Trappe Tusind
Stiftet 2008. Et tidsskrift med litteraturen og litteraturvidenskaben som omdrejningspunkt. Udkommer to gange årligt.

Udkant
uDkAnt er et old school analogt tidsskrift i højkvalitetstryk og med god gedigen kvalitetslitteratur af kendte såvel som ukendte forfattere fra Danmark. uDkAnt udkommer fire gange om året og er på cirka firs sider pr. nummer.

Victor B. Andersens Maskinfabrik
Et eksperimenterende dansk tværkunstnerisk tidsskrift, der udkom første gang i 1975.

redaktionen Skrevet af: