Lille Bogdag 3.-4. juni 2017

Lille Bogdag vender tilbage efter de sidste to års succes, men nu i nye rammer, nyt tidspunkt og med endnu flere forlag. På scenen kan du bl.a. opleve Ida Marie Hede, Jacob Skyggebjerg, T.S. Høeg & Iben Mondrup. Og masser af knalddygtige debutanter, sangeren Katinka, en finne, der går under navnet Den Henrik Ibsen, og alt muligt andet uforudsigeligt og smukt.

Lille Bogdag bliver to sommerdage midt i København, omgivet af Den Frie Udstillings smukke, grønne have. Festivalen er en uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag. Slæng dig i haven, mød de fleste af de mindre, uafhængige danske skønlitterære forlag, køb bøger, hør oplæsninger og samtaler med bøgernes bagmænd – forfattere, oversættere, forlæggere osv. – drik en bajer, glo på en sky, lyt til en historie og hils på en bog.

Lille Bogdag er en uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag. Slæng dig i haven, mød de fleste af de mindre, uafhængige danske skønlitterære forlag, køb bøger, hør oplæsninger og samtaler med bøgernes bagmænd – forfattere, oversættere, forlæggere osv. – drik en bajer, glo på en sky, lyt til en historie og hils på en bog.

Den Frie Udstilling, Oslo Plads 1, 2100 KBH Ø, d. 3.-4. juni 2017. Lørdag kl. 12-19.30. Søndag kl. 12-18.30.

40 fine forlag. Listen er rar:

Arkiv for detaljer
Stiftet 2011. Holder af projekter med plads til at eksperimentere med sprog og format. Udgiver både dansk og nordisk litteratur, visuelle værker og tidsskriftet A Little Less Conversation (ALLC).

Asger Schnacks Forlag
Stiftet 2014. Udgiver primært anerkendte danske forfattere som Peter Laugesen, Marianne Larsen og Eske K. Matthiesen.

Baggaardsbaroner
Stiftet 2014. Udgiver digtsamlinger, romaner og graphic novels, særligt af debutanter, altid under pseudonym.

Batzer & Co
Stiftet 1997. Udgiver klassikere og nye forfattere, bl.a. nobelprisvinderne Imre Kertész, Hertha Müller og Mo Yan. Udgiver også Per Petterson, Kjell Westö og Jon Fosse, som alle har fået Nordisk Råds Litteraturpris.

Copenhagen Storytellers
Stiftet 2014. Har specialiseret sig i digtsamlinger med en fortælling og står bl.a. bag initiativer som digtsamleren.dk og diverse litterære scener i København.

Det københavnske forlag Cris & Guldmann
Stiftet 2012. Udgiver bl.a. små publikationer, avissingler og siden 2015 den litterære avis Københavnske Istidende.

Det Poetiske Bureaus Forlag
Stiftet 2005. Udgiver ældre og nyere litterære klassikere samt ny dansk lyrik og prosa, bl.a. serierne Bureauets Lommebibliotek og Bureauets Klassikerbibliotek.

Escho
Stiftet 2013. Pladeselskab, som i 2013 udvidede til også at være forlag. Udgiver prosa og lyrik, bl.a. Henrik Bjelke, Birgit Munch og Preben Major Sørensen.

Forlaget Arena
Stiftet 1953, genopstod 1999. Udgiver danske og udenlandske digtsamlinger, romaner, novellesamlinger, kortprosasamlinger, essaystik og antologier. Forlaget Arena er forfatternes forlag og er drevet nonprofit af en redaktion af forfattere og litterater.

Forlaget Arvids
Stiftet 2000. Forlaget har fokus på franske forfattere som Philippe Claudel, Hélène Lenoir og Abdellah Taïa og på italienske krimiserier; Montalbano, BarLume og Anna Pavesi. Udgiver desuden billedbøger om venskab og bæredygtighed.

Forlaget *[asterisk]
Stiftet 2002. Udgiver kunstbaserede og -relaterede bogudgivelser og løsbladstidsskriftet *.

Forlaget Brændpunkt
Stiftet 2015. Forlaget Brændpunkt fokuserer på den gode historie og prioriterer den kunstneriske og sproglige kvalitet.

Forlaget Calibat
Stiftet 2009. Udgiver bøger og tegneserier inden for de fantastiske genrer: fantasy, horror, scifi og hybrider. Til voksne, børn og unge.

Forlaget Ekbátana
Stiftet 2013. Udgiver ny dansk litteratur, tværkunstneriske værker og fagbøger om litteratur, kunst og kultur samt antologiserien OEHL med nye tekster af bl.a. Jørgen Leth, Morten Søndergaard og Pia Tafdrup.

Forlaget Etcetera
Stiftet 2012. Udgiver ny fransk litteratur på dansk, bl.a. Sylvie Bocqui, Célia Houdart og Véronique Ovaldé, og har senest udgivet Edouard Louis’ anmelderroste Voldens historie.

Forlaget Forlæns
Stiftet 2003. Udgiver primært tegneserier og børnebøger samt digtsamlinger og graphic novels.

Forlaget Gladiator
Stiftet 2013. Udgiver ny dansk litteratur og klassikere på kanten af kanon. Litteratur, som er sig selv bevidst, og som er orienteret i samfundet, som rapporterer om nye opdagelser og andre erfaringer.

Forlaget Hjulet
Stiftet 1976. Dansk-svensk forlag for især børnebøger og skønlitteratur fra Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Forlaget Iris
Stiftet 2007. Udgiver oversat skønlitteratur på tværs af litterære genrer, bl.a. finalist til National Book Award Station 11 af Emily St. John Mandel og den prisvindende apokalyptiske klassiker Høstens engle af Alden Bell.

Forlaget Korridor
Stiftet 2010. Udgiver danske og udenlandske romaner, digtsamlinger, kortprosa og bogobjekter, bl.a. Tao Lin, Lise Harlev og Monia Sander, med stor opmærksomhed på det visuelle udtryk.

Forlaget Kronstork
Stiftet 2010. Udgiver dansk skønlitteratur og lyrik, bl.a. Sternberg, Birgitte Krogsbøll og Rakel Haslund-Gjerring. Har siden 2011 været uafhængig bagmand bag tidsskriftet Slagtryk.

Melodika
Stiftet 2015. Siden 2003 pladeselskab og fra 2015 også forlag, der udgiver dansk skønlitteratur og lyrik. Små bøger af bl.a. Peter Laugesen, Julie Top-Nørgaard, Claus Ejner og Peter H. Olesen.

Forlaget Palomar
Stiftet 2015. Udgiver udenlandsk samtidslitteratur, primært fra italiensk og russisk, bl.a. Michela Murgia, Accabadora, og nobelprisvinderen Svetlana Aleksijevitj, Krigen har ikke et kvindeligt ansigt og Secondhand-tid.

Forlaget Republik
Stiftet 2005. Udgiver primært skønlitterære danske og oversatte bøger, bl.a. de prisvindende forfattere NoViolet Bulawayo og Faïza Guéne.

Forlaget Sidste Århundrede
Stiftet 2015. Udgiver overset litteratur i dansk oversættelse, især inden for det excentriske, det monomane og det groteske.

Forlaget Silkefyret
Stiftet 2016. Kunstfærdige udgivelser i to serier: Silkeserien, der er håndlavede bøger med danske forfattere, og Metamorphorsis-serien, der er oversat litteratur.

Forlaget Torgaard
Stiftet 2008. Udgiver primært oversættelser af færøsk og islandsk litteratur, bl.a. Gyrðir Elíasson, Jóanes Nielsen og Tóroddur Poulsen, og også svensk og norsk og enkelte danske originaludgivelser.

Forlaget URO
Stiftet 2014. Et forlag for grafisk litteratur, som udgiver bøger, der bruger kombinationen af det tekstuelle og visuelle medie.

Forlaget Virkelig
Stiftet 2011. Udgiver primært oversat litteratur og arbejder serielt med sine udgivelser, bl.a. i skriftserien Bestiarium, hvor gamle og nye tekster kombineres på tværs af genrebetegnelser og litteraturhistoriske skel.

Forlaget Wunderbuch
Stiftet 2010. Udgiver filosofi, digtning, skønlitteratur og kunstbøger, både danske og udenlandske titler, bl.a. Simon Grotrian og Friedrich Hölderlin.

Laboratory for Aesthetics and Ecology
Stiftet 2014. Udgiver bøger, bogobjekter, plakater etc., særligt med udgangspunkt i økokritiske arbejder.

Mikroforlaget Apuleius’ Æsel
Stiftet 2016. Udgiver primært skønlitteratur, især prosa, både dansk og oversat.

Møller Forlag
Stiftet 2010. Udgiver dansk og oversat skønlitteratur samt bøger om kunst og samtidskultur. Forfatterne tæller bl.a. Gitte Broeng, Tomas Lagermand Lundme, Carl-Henning Wijkmark, S. Yizhar og Susan Sontag.

Politisk Revy
Stiftet 1963 som tidsskrift, siden 1987 kun bogforlag. Udgiver lidt skønlitteratur, også lyrik, dansk og oversat, (fransk) filosofi, psykologi, tegneserier, fotografi og kunst samt politiske samfundsanalyser.

Rod&Co
Stiftet 2012. Udgiver primært oversat skønlitteratur, især øst- og centraleuropæisk litteratur, samt serien Edition Dansk med ny dansk litteratur.

Roulette Russe
Stiftet 2016. Et mikroforlag, som udgiver kunstbøger.

Skjødt Forlag
Stiftet 2006. Et nicheforlag, som blev grundlagt i kærlighed til den spansksprogede litteratur og har bl.a. udgivet de prisvindende forfattere Elena Garro og Julio Cortázar.

Vild Maskine
Stiftet 2014. Udgiver dansk og udenlandsk skønlitteratur, biografier/selvbiografier og børne- og ungdomslitteratur.

Æther Publishing
Stiftet 2010. Udgiver primært visuel litteratur og tegneserier samt den årlige tegneserieantologi, Manifest.

En håndfuld af de bedste danske litteraturtidsskrifter er også med om bord. Vi har deltagelse fra:

Atlas Magasin
Stiftet 2010. Et journalistisk samtidsmagasin, der udkommer løbende på nettet og af og til på tryk.

Kulturo
Stiftet 1994. Et temabåret tidsskrift for kunst, litteratur og politik. Udkommer to gange årligt.

Reception
Stiftet 1991. Et tidsskrift for nordisk litteratur med faglige artikler, interviews og kunstneriske og skønlitterære bidrag. Udkommer to gange årligt.

Slagtryk
Stiftet 2011. Et netbaseret tidsskrift for ny dansk lyrik og kortprosa. Publicerer løbende og samles ved månedens udløb i en pdf til download.

Trappe Tusind
Stiftet 2008. Et tidsskrift med litteraturen og litteraturvidenskaben som omdrejningspunkt. Udkommer to gange årligt.

Vagant
Vagant er et tidsskrift om litteratur, kunst, film, idéer og samtidsdebat. På vagant.no publiceres jævnligt eksklusivt indhold på alle de skandinaviske sprog. Papirudgaven udkommer fire gange om året.

Victor B. Andersens Maskinfabrik
Stiftet 1975. Et eksperimenterende dansk tværkunstnerisk tidsskrift. Udkommer tre-fire gange årligt.

Kæmpe tak til Mie Hørlyck Mogensen for de flotte illustrationer. Tak til Den Frie Udstilling for at lade os bruge deres smukke lokaler og faciliteter og til boghandlen Minus 1 for samarbejdet om festivalen.

Den Frie Udstilling
Oslo Pl. 1
2100 København Ø

Kort, Den Frie